skip to Main Content
Informasjon fra Bydel Ullern
Ungdomslos Rebecca Mittun, klubbleder ved Stoppestedet Andreas Biseth, Lars Andreas Berg og Hans August «AVGVSTVS» Pünther gleder seg til nye Stoppestedet står klart i august. Hva huset skal fylles med av aktiviteter er opp til deg å bestemme!

Hva skal Stoppestedet brukes til?

Spillkveld, musikkproduksjon, dans og design- eller hva med en hel kveld dedikert til Barbie?

Bydel Ullern inviterer ungdom mellom 13 og 23 år til å bestemme hva som skal skje på Stoppestedet. Har du et ønske om aktivitet? Ikke nøl! Meld deg inn i referansegruppen vi har opprettet.

Rett ved trikkestoppet på Lilleaker ligger Stoppestedet- et samlingspunkt for ungdom. I dag er det byggeaktivitet på området, men i august blir det åpning av nye Stoppestedet. Hva stedet skal brukes til er ennå ikke bestemt, utover at det er ungdommens plass i bydelen og at det er ungdommen selv som bestemmer hva som skal foregå av aktiviteter.

Det er ingen som liker å få tredd ned over hodet hva de skal gjøre. Derfor inviterer vi ungdom inn i en referansegruppe som skal bestemme hvilke aktivitet vi skal ha på Stoppestedet, sier ungdomslos Rebecca Mittun.

Multimediafabrikk

To ungdommer som allerede aktivt benytter seg av Stoppestedet er 21 år gamle Hans August «AVGVSTVS» Pünther og Lars Andreas Berg. Pünther er rapper og er ofte å høre på blant annet P3. Berg er fotograf. Begge får utløp for sine kreative evner med god og kyndig veiledning av ansatte og andre ungdommer på Stoppestedet.

Guttenes drøm er en multimediafabrikk.

– Det står et helt hus her som vi kan fylle med kreativ ungdom. Se for deg at jeg lager en ny sang og stikker opp og viser den for de som driver med dans. Jeg kan få umiddelbar tilbakemelding på hva jeg driver med, sier Pünther.

– Kanskje noen som liker å lage klær produserer kostymer et annet sted i huset. Vips så kan vi sette opp et helt show, sier Berg.

Alle ønsker velkomne

De to guttene er tydelig engasjert når de snakker om hva Stoppestedet kan bli. Ungdomslos Mittun sier at de to er eksempel på ungdom som kan være med i referansegruppen.

– De er ekstremt engasjert og dyktige i det de gjør, og vil få sin stemme hørt. Det vil også ungdom som vil helt andre ting få muligheten til hvis de melder seg. Her er alle ønsker velkomne.

Mittun forteller at jobben som ungdomslos blant annet innebærer å hjelpe ungdom med å holde seg på rett kjøl. Hun ønsker at Stoppestedet skal være plassen å dra for ungdom.

Derfor er det uvurderlig at så mange som mulig melder seg inn i referansegruppen og bidrar til at det blir aktivitet på stedet som flest mulig har lyst å være med på.

Ungdommen bestemmer

Pünther og Berg husker godt vakuumet som oppsto da de sluttet å spille fotball for fem-seks år siden.

– Det var ingenting å gjøre. Jeg søkte jobber, men det var umulig å få noe før jeg var 18. Jeg hadde ingen steder å gå og endte med å drive dank. I dag har ungdom i Bydel Ullern fått den muligheten jeg ikke hadde da, og jeg vet å utnytte den nå, sier Pünther.

Guttenes drøm om multimediafabrikk har allerede kommet et stykke på vei. Klubbleder på Stoppestedet Andreas Biseth forteller at de har planer om å opprette en multimediagruppe som skal hjelpe ungdom med å lage og produsere musikk.

– Jeg hjelper allerede mange med å produsere musikk her på huset, blant annet Pünther. Disse guttene har allerede vist at engasjement lønner seg. Vi hører etter og lytter til ønskene. Det er ungdom som bestemmer her, sier Biseth.

Ønsker du å være med i referansegruppen og få din stemme hørt? Ta kontakt med Rebecca Mittun på rebecca.mittun@bun.oslo.kommune.no eller Andreas Biseth på biseth@gmail.com.

… og hva med uteplassen?

Kanskje skatepark, trampolinepark eller bane for radiostyrt bil…

Utenfor Stoppestedet, ungdommens samlingspunkt på Lilleaker, står et gammelt brakkebygg. Her henger en stor plakat med påskriften: «Hva savner du her?» Dette bygget skal snart rives og spørsmålet er hva uteplassen skal brukes til.

–Vi ønsker flest mulig forslag fra ungdom. På den måten kan vi bygge noe som mange kan benytte seg av, sier ungdomslos Rebecca Mittun.

Samlingspunkt

Det er ikke ubegrenset med plass der brakkebygget står i dag, men det er likevel plass nok til at mange forslag kan være gjennomførbare.

Andreas Biseth, klubbleder ved Stoppestedet, håper uteområdet vil bli noe som står i stil til aktiviteten ved ungdomshuset.

– Da blir hele området her et stort samlingspunkt for ungdom i bydelen, sier han.

Vil ha flere forslag

Mittun forteller at det er kommet inn forslag om skatepark, ballbinge og utendørs treningsområde. Hun håper ungdom skjønner at dette er en mulighet de ikke får igjen.

Det er nå dere må komme med innspill. Benytt muligheten, oppfordrer ungdomslosen.

Forslag til hva som bør bygges på uteplassen sendes til Herman.Dyro@mustadeiendom.no. Fristen er 15.4.